چند رستوران معروف استانبول

همه آنهایی که به ترکیه و خصوصاً شهر استانبول سفر کرده‌اند می‌دانند که حال و هوای خوب این سفر با چشیدن غذاهای خوشمزه تکمیل می‌شود.

صرف غذا یکی از لذت‌بخش‌ترین قسمت‌های سفر است. چشیدن طعم خوراک‌های سنتی هر منطقه تجربه جالبی برای گردشگران فراهم می‌کند. استانبول یکی از آن شهرهایی است که ذائقه شهروندانش به ذائقه ما ایرانی‌ها شباهت بسیاری دارد. اما برای چشیدن بهترین طعم‌ها به کدام رستوران‌ها برویم؟ در این مقاله با ده رستوران برتر استانبول آشنا می‌شویم.

2. رستوران لوکانتا مایا

به نظر می‌رسد که سرآشپز «دیدِم شِنول» (Didem Şenol) دقیقاً می‌دانسته که استانبول دلتنگ چه غذاهایی است و از زمانی که «لوکانتا مایا» که یک رستوران محلی با منوی ساده و خلاصه از غذاهای جدید ترکی و دستورهای خاص فصلی است را بازگشایی کرده، توسط بسیاری از افراد در داخل و خارج از کشور مورد تحسین قرار گرفته و طرفداران بسیاری برای خود پیدا کرده است. خوراک‌هایی مثل «مِجوِش» (mucver) و «زوکینی فِریترز» (zucchini fritters) از محبوب‌ترین غذاهای این رستوران‌ هستند به طوری که شِنول دستور پخت آنها را روی آینه‌ی بخش غذاخوری نوشته است تا مشتریان دیگر از او سوال نکنند. ماهی خاردار کاراملی و پرتقال هم یکی دیگر از غذاهایی است که مقاومت در برابر سخت به نظر می‌رسد.

3. اسکله رومِلی هیساری

رستوران اسکله (Rumelihisari Iskele) درست در «تنگه‌ی بوسفور» (Bosphorus) در اسکله به جای مانده از دوره عثمانی و در سایه‌ی قلعه‌ی قرون وسطایی قرار دارد و غذاهای آن بسیار لذیذ است. در این رستوران همیشه ماهی سرو می‌شود و سنت‌گراهای ترکی معمولاً به این رستوران رفت و آمد دارند چون می‌دانند که آشپزی سنتی شهر در داخل دیوارهای رستوران «اسکله رومِلی هیساری» هیچ گزندی نخواهد دید. پیش‌خدمت‌ها نام کوچک و عادات غذایی بسیاری از مشتریان را می‌دانند. یک وعده غذایی از چند بخش تشکیل شده است. ابتدا با یک خوراکی سرد شروع شده و به دنبال آن یک پیش‌غذای گرم سرو می‌شود و پس از آن غذای اصلی به میهمانان ارائه خواهد شد. این یکی از رسوم لذت‌بخش استانبولی‌ها است.

4. ماهی

«گالاتاسرای ایسلِت» (Galatasaray islet) شبیه یک کرجی شناور در وسط تنگه‌ی بوسفور نزدیک «کورو چشمه» (Kuruçeşme) است اما این مجموعه از رستوران‌ها، یکی از زیباترین و منحصر به فردترین مکان‌ها برای غذا خوردن، صرف نوشیدنی و لذت بردن از فضای تنگه بوسفور به حساب می‌آیند. رستوران «ماهی» که در سال 2010 افتتاح شد بخش غذاخوری خود را در طبقه بالا قرار داده و تنوعی از ماهی‌های تازه را در منوی خود دارد. تجربه‌ی غذا خوردن در این رستوران فراموش‌نشدنی و بخشی از اوقات خوش شما در تنگه خواهد بود.

5. رستوران ایکس

این رستوران در بالای ساختمان نود ساله‌ی «قصر دنیز» یا «قصر دریا» قرار گرفته و منظره‌ای دیدنی به سوی «شاخ طلایی» دارد. ساختمان قصر طلایی در سال ۲۰۰۹ پس از یک دهه بی اعتنایی مورد مرمت و نوسازی قرار گرفت. گروه غیر انتفاعی «بنیاد فرهنگ و هنر استانبول» هم در این ساختمان قرار دارند که برخی از مشهورترین رویدادهای فرهنگی شهر را سازماندهی می‌کنند. ساختمان قصر طلایی و رستوران ایکس هر دو نمونه‌هایی از تجدید حیات استانبول و تلفیق تازگی و کهن بودن و شرق و غرب هستند. منوی مدیترانه‌ای این رستوران شامل خوراک‌های خوشمزه‌ای است که استادانه تهیه شده و از سوپ سنتی عروسی آناتولی تا پیتزاهایی که در اجاق‌های آجری طبخ می‌شوند در این منو به چشم میخورد.

6. گیریلتی

این ماهی خوری با شکوه و در عین حال راحت در گوشه‌ای آرام از محله‌ی «سلطان احمد» قرار گرفته و شب‌ها مملو از مردم محلی و توریست‌ها است. قیمت ثابت منوی این رستوران یکی از مزیت‌های آن است که شامل نوشیدنی‌های محلی و بین‌المللی هم می‌شود. هشت‌پای کباب شده در روغن زیتون یکی از غذاهای محبوب گیریلتی (Giritli) است. غذاهای دریایی و سالاد «اورزو» (orzo) و زیتون‌های پر شده با گردو و پنیر فتا که دو سوم پیش‌غذاهای سفارشی این رستوران را تشکیل می‌دهد از سایر خوراک‌های پرفروش این رستوران هستند. در ماه‌های گرم، باغ تابستانه‌ی رستوران گیریتلی فضای دلپذیر و هوای فرح‌بخشی را به مشتریان پیشکش می‌کند.

7. لب دریا

گرایش استانبول برای رستوران‌هایی که بر روی سقف ساختمان قرار می‌گیرد حدود دو دهه قبل توسط این رستوران قدیمی «بِی اوغلو» آغاز شد که صاحب آن جزو اولین کسانی بود که قدرت تلفیق مناظر زیبای شهر و آب و هوای شرجی با غذای خوب و لذیذ را درک کرد. جدیدترین مکان رستوران «لب دریا» (Leb-i derya) در بالای «هتل ریچموند» در خیابان استقلال است که از چشم‌انداز خوبی برخوردار بوده اما منوی آن با منوی شعبه‌ی دیگر این رستوران در پایین خیابان استقلال تفاوت زیادی دارد. ماهی خاردار و پاناکوتا و دنده کباب با سس انار جزو غذاهای محبوب منوی این رستوران است.

8. میکلا

«مهمت گورس» سرآشپز ترکیه‌ای- سوئدی، آشپزخانه‌ی خود به نام «میکلا» (Mikla) در استانبول را در بالای سقف هتل لوکس «مارمارا پِرا» قرار داده است. این رستوران که در سال ۲۰۰۵ افتتاح شده است نمایی فوق‌العاده از شهر را پیش روی میهمانان قرار می‌دهد؛ اما منوی مدرن این رستوران که منعکس‌کننده‌ی تاثیرات سلیقه ترکیه‌ای و کشورهای اسکاندیناوی است، یکی از مزیت‌های فوق‌العاده این رستوران در نظر گرفته می‌شود. حتماً خوراک دنده با سس پسته و کباب طبخ شده در سیخ‌های چوب گیلاس را در این رستوران امتحان کرده و در انتها غذای خود را با بشقابی از پنیرهای سنتی شرقی تمام کنید. فهرست نوشیدنی‌های رستوران میکلا هم مملو از مواردی جدیدی است که برای اولین بار می‌چشید.

9. موزدشانگا

اگر مجموعه کتاب‌های خطی مذهبی نمایش‌ داده شده در «موزه‌ی سابانجی» برایتان دلیل کافی برای رفتن به محله‌ی «اِمیرگان» در نزدیکی تنگه‌ی بوسفور نیست، رستوران «موزِدِشانگا» (Müzedechanga) که در داخل موزه قرار گرفته حتماً شما را به سوی این محله خواهد کشید. «پیتر گوردون» سرآشپز این رستوران معتقد است که موقعیت مکانی این رستوران و منوی مدیترانه‌ای آن در کنار چشم‌انداز زیبای دریا باعث شده که مشتریان تجربه لذت‌بخشی در رستوران موزدشانگا داشته باشند. صرف غذا در این رستوران همیشه همراه با لذت و خوشی است.

10. مزه

در رستوران کوچک «مزه» (Meze)، پرسنل آشپزخانه با صورتی جدی مانند راهبانی هستند که به آرامی در کت‌های سیاه سرآشپزی خود به این سو و آن سو می‌روند. اما در ارائه غذا و سرو دست و دلبازانه‌ی نوشیدنی به وضوح می‌توان دید که این مردها فقط عاشقان غذا هستند که اوقات خوشی را سپری می‌کنند. انتخاب پیش غذا را به سرآشپز «گِنجای» بسپارید و سالادی خوشمزه با عطر گشنیز را تجربه کنید. ماهی کبابی یا گوشت آب‌دار بره این رستوران را به عنوان غذای اصلی انتخاب کنید تا دیگر رستوران مزه را تا آخر عمر فراموش نکنید.

ثبت دیدگاه
نظرات کاربران