چه داروهایی در هواپیما ممنوع است

یکی از موضوعاتی که مسافران در سفرهای هوایی نسبت به آن اگاهی و دقت کمتری دارند این است که چه داروهایی در سفر با هواپیما ممنوع است و مسافر اجازه همراه داشتن آن را ندارد. این مسئله نیز جزو موارد ناخوشایند مسافران هوایی بشمار می رود. محدودیت همراه داشتن داروها در تمام سفرهای خارجی وجود دارد و تفاوت موجود در قوانین هر کشور است که هر کشور جابجایی داروهای خاصی را در سفر با هواپیما ممنوع کرده است.

در فرودگاه مهرآباد

در ایران و در فرودگاه مهرآباد نیز بر اساس قوانین تعیین شده ممنوعیت خروج یکسری از داروها وجود دارد. براساس قوانین موجود در کشور در حین خروج از کشور از طریق فرودگاه مهرآباد مسافر اجازه به همراه داشتن داروهای کدوئین دار و حتی برخی داروهای گیاهی مانند شیرین بیان را به علت شباهت آن با مواد مخدر ندارند. زیرا به علت شباهت آن به مواد مخدر و عدم تشخیص در فرودگاه مقصد ممکن است به عنوان مواد مخدر شناخته شود و برای فرد ایجاد مشکل نماید.

در فرودگاه امام

در فرودگاه امام نیز قوانین تعیین شده در کشور در خصوص ممنوعیت ورود و خروج داروها اعمال می گردد بدین معنا که مسافرانی که قصد خروج از فرودگاه امام به مقصد کشورهای آسیای میانه را دارند اجازه خروج برخی داروها مانند استامینوفن کدئین، کلرودیازپوکساید، دیفن اکسیلات، کلونازپام، کلداکس و دیگر داروها را ندارند. به این دلیل که در گمرک کشورهای مقصد به همراه داشتن چنین داروهایی ممنوع است و حتی فرد جریمه نیز می گردد. به این دلیل بهتر است از به همراه داشتن آن ها در فرودگاه امام در زمان خروج از کشور حتی به میزان کم و جهت مصارف شخصی خودداری نمائید.

داروهای ممنوعه در سفر به ترکیه / امارات

کشور ترکیه نیز دارای قوانین خاص خود در به همراه داشتن دارو در سفرهای هوایی است. داروهای ممنوعه در سفر به ترکیه شامل قرص های خواب آور، داروهای اختلال نقض توجه – بیش فعالی و مسکن‌های قوی می باشد. البته در صورت نیاز به استفاده از این داروها کافی است که نسخه پزشکی که به زبان انگلیسی یا ترکی نوشته شده باشد را به همراه داشته باشید.

یکی از سختگیرترین قوانین مربوط به داروهای ممنوعه در سفر به امارات است. حتی اگر به میزان بسیار کم از داروهای ممنوعه را در سفر به امارات با خود به همراه داشته باشید جریمه سنگین و حتی زندانی شدن را در پی خواهد داشت. داروی آرام بخش، مسکن و خواب‌آور اعم از قرص‌، ‌شربت و آمپول و اسپری بینی از جمله داروهای ممنوعه در سفر به امارات معرفی شده است.

در پرواز خارجی

ممکن است شما فکر کنید حمل و جابجایی داروهای قاچاق باعث دردسر و مجازات مسافران در پرواز خارجی می شود. اما بایستی عنوان نمود که این گونه نیست بلکه به همراه داشتن هر گونه دارویی که آن کشور ممنوع اعلام کرده گرچه قاچاق نباشد ممنوع است و برای شما مسئله ساز و در برخی کشورها حتی پیگرد قانونی دارد. لذا مشکل اصلی در پروازهای خارجی برای افرادی که تحت درمان هستند و یا نیاز به مصرف مرتب دارو دارند، به همراه داشتن داروهای ممنوعه است. البته راهکارهایی برای به همراه داشتن این داروها در پرواز خارجی وجود دارد.

سفر هوایی

قانون کلی داروهای ممنوعه در سفرهای هوایی در تمام کشورها وجود دارد. اما این قانون بیان می کند که داروی ممنوعه در کشورهای مختلف متفاوت است. به همین دلیل به شما مسافر عزیز توصیه می شود در هر سفر هوایی اگر نیاز به مصرف داروی خاصی دارید با مراجعه به قوانین سفر هوایی در آن کشور، داروهای ممنوعه را شناسایی نمائید تا در سفر هوایی خود دچار مشکل قانونی نشوید.

داروهای غیر مجاز/ ممنوعه

دو روش برای حمل دارو های غیر مجاز و ممنوعه

خبر خوب اینکه در صورت نیاز شدید به همراهی داروهای غیرمجاز و ممنوعه در هر سفر هوایی می توانید از دو روش استفاده کنید. روش اول اینکه می توانید به پزشک مراجعه کنید و نسخه تجویز داروهای غیرمجاز و ممنوعه خود را به زبان انگلیسی و یا زبان محلی کشور مقصد ترجمه کنید و سپس با تائید وزارت بهداشت و قوه قضائیه در سفر از آن استفاده کنید که این روش ممکن است کمی پیچیده و زمان بر باشد.

روش دوم اینکه می توانید با به همراه داشتن خلاصه ای از پرونده پزشکی و نسخه داروهای غیرمجاز و ممنوعه مورد نیازتان در کشور مقصد به درمانگاه هلال احمر جمهوری اسلامی ایران مراجعه نمائید تا آن داروهای غیرمجاز و ممنوعه را در اختیار شما قرار دهند.

قرص/ شربت/ آمپول

در سفرهای هوایی داروهای غیرمجاز و ممنوعه تنها شامل قرص نمی شود بلکه ممکن است این داروها شامل شربت، آمپول و حتی اسپری بینی نیز شوند. این ممنوعیت ها را هر کشور طبق قوانین کشوری خود تعیین می کند. رایج ترین داروهای غیرمجاز و ممنوعه در اغلب کشورها شامل قرص ها، شربت ها و آمپول هایی می شوند که حاوی مواد مخدر، کدئین، مسکن، آرام بخش و خواب آور هستند. علاوه بر ممنوعیت همراه داشتن برخی داروها باید به شرایط نگهداری و همراه داشتن قرص ها، شربت ها و آمپول ها در ارتفاع نیز توجه نمود.

ثبت دیدگاه
نظرات کاربران